Letselschade ongeval minderjarige kinderen

Mijn Kind Is Aangereden Door Een Auto, Wat Nu?

Een ongeval is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis, vooral wanneer het is aangereden door een auto. Naast lichamelijk letsel kunnen ook angsten en andere psychische klachten ontstaan. In deze situatie is goede hulp voor uw kind essentieel. Maar ook als ouder heeft u te maken met kosten, zoals vrije dagen opnemen, zorg verlenen aan uw kind en diverse uitgaven. Bovendien heeft u mogelijk recht op affectieschade, en in sommige gevallen kan u zelfs in aanmerking komen voor shockschade.

Deze bijdrage biedt inzicht in de rechten van uw kind en uzelf wanneer uw kind is aangereden door een auto. Voor vragen of professionele hulp bij het verhalen van letselschade, shockschade en affectieschade staan onze letselschade specialisten voor u klaar.

Stappen Om Te Volgen Bij Een Aanrijding:
  1. Zorg voor het invullen van een schade-aanrijdingsformulier.
  2. Vraag het proces-verbaal van het ongeval op.
  3. Verzamel contactgegevens van eventuele getuigen.
  4. Neem contact op met een letselschade specialist.
Aansprakelijkheid Bij Aanrijding Van Een Kind Door Een Auto:

Bij een aanrijding van een kind door een auto is soms duidelijk dat de auto een verkeersfout heeft begaan. De letselschadeverzekeraar van het voertuig is dan verantwoordelijk voor een letselschadevergoeding. De wet heeft speciale regels voor kinderen, zoals de 50%- en 100%-regel.

Voor fietsende kinderen geldt een bijzondere regeling. Kinderen tot 14 jaar ontvangen altijd een volledige letselschadevergoeding, ongeacht wie schuldig is aan het ongeval. Voor oudere kinderen en volwassenen geldt de 50%-regel: bij een aanrijding tussen een fiets en auto ontvangt de fietser minstens 50% vergoeding, afhankelijk van de situatie.

Schadevergoeding En Schadeposten:

Voor kinderen gelden specifieke schadeposten, zoals verplaatste schade waarbij de ouders kosten maken. Kinderen zelf lijden ook schade, bijvoorbeeld studievertraging, smartengeld en toekomstige letselschade. Ook ouders kunnen kosten maken voor verzorging, reiskosten en verblijfkosten bij ziekenhuisopname van hun kind.

Wat Doet Een Letselschade specialist?

Onze letselschade specialisten stellen de tegenpartij aansprakelijk en zorgen dat kosten vergoed worden. Ze helpen bij het in kaart brengen van de financiële gevolgen van het ongeval voor nu en later. Bij een aanrijding heeft u recht op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade specialist, die u en uw kind begeleidt tijdens het gehele letselschadetraject.

Is uw kind betrokken bij een aanrijding? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor. Wij staan voor u klaar en delen graag onze ervaring in het verhalen van letselschade bij minderjarige kinderen. Onze medewerkers zijn bereikbaar via 085 40 11 019 of ons contactformulier.

Bij Letselclaim Nederland kunt u in heel Nederland terecht. Of u nu een letselschade specialist in Capelle aan den IJssel, Rotterdam of ergens anders zoekt, onze letselschade specialisten komen bij u thuis voor advies en het verhalen van de schade van uw kind.

Direct gratis advies van een letselschade jurist

085 40 11 019

maandag - vrijdag 09:30 - 17:00 uur

Meest gestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn minderjarige kind betrokken is bij een ongeval?

Als uw minderjarige kind betrokken is bij een ongeval, is het belangrijk om eerst de veiligheid te waarborgen. Verleen indien nodig eerste hulp en bel hulpdiensten als dit nodig is. Verzamel relevante informatie over het ongeval, zoals getuigen en het proces-verbaal. Neem contact op met een letselschade specialist, zoals Letselclaim Nederland, om uw rechten en mogelijke vergoedingen te bespreken.

Wie is aansprakelijk als mijn kind is aangereden door een auto?

Bij een aanrijding van een kind door een auto kan de aansprakelijkheid variëren. Soms is de automobilist duidelijk fout, maar er zijn ook situaties waarin kinderen onvoorspelbaar gedrag vertonen. De wet heeft speciale regelingen voor kinderen, zoals de 50%- en 100%-regel, die de aansprakelijkheid bepalen op basis van leeftijd en omstandigheden. Letselclaim Nederland kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Welke schade kan ik verhalen bij letselschade van mijn minderjarige kind?

Bij letselschade van uw minderjarige kind kunt u verschillende schadeposten verhalen. Denk aan medische kosten, reiskosten, studievertraging, smartengeld en toekomstige letselschade. Ouders kunnen ook kosten maken voor verzorging en verblijf bij ziekenhuisopname van hun kind. Letselclaim Nederland heeft ervaring in het in kaart brengen van deze schadeposten.

Kan ik als ouder ook aanspraak maken op een vergoeding bij letselschade van mijn kind?

Ja, ouders kunnen ook aanspraak maken op een vergoeding voor kosten die zij maken door de letselschade van hun kind. Denk aan verloren werkdagen, reiskosten naar het ziekenhuis, en kosten voor verzorging. Ook komen ouders mogelijk in aanmerking voor affectieschade en/of shockschade, afhankelijk van de omstandigheden. Letselclaim Nederland kan u adviseren over deze mogelijkheden.

Hoe gaat het proces van letselschade verhalen voor mijn minderjarige kind in zijn werk?

Het proces van letselschade verhalen voor een minderjarig kind begint meestal met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Hierbij wordt alle relevante informatie verzameld, zoals medische rapporten en financiële gegevens. Letselclaim Nederland, met ervaring in dit proces, kan u helpen bij het onderhandelen met de tegenpartij en het opstellen van een regeling die de belangen van het kind beschermt. Deze regeling moet vaak goedgekeurd worden door de kantonrechter, vooral als het om minderjarige slachtoffers gaat. Het schadebedrag wordt doorgaans gestort op een speciale rekening met een BEM-clausule, om de financiële bescherming van het kind te waarborgen.
Scroll naar boven
× Hoe kan ik u helpen?